Prosize kapsule

Poljski političar pokušao da u parlamentu zapali džoint

Lider nove poljske antiklerikalne stranke Pokret Palikota Januš Palikot, sprečen je u nameri da u parlamentu zapali džoint, ali je ipak uspeo da unese i zapali štapiće marihuane.

Palikot je, kao deo svoje kampanje za legalizaciju lakih droga, unapred najavio da će zapaliti džoint u prostorijama parlamenta, dajući predsedavajućoj Evi Kopač dovoljno vremena da organizuje bolje obezbeđenje na ulazu u zgradu.

Pokret Palikota ispunio je predizborno obećanje i podneo predlog izmena zakona o drogama da se, kao i u susednoj Češkoj, precizno navede koja količina droge će se smatrati da je za ličnu upotrebu i predstvljati samo prekršaj, a ne opasnost da neko može otići u zatvor zbog jednog dzointa.

Pošto su Palikot i njegovi poslanici nedeljama najavljivali da će prilikom predlaganja izmena zakona u Sejm pozvati aktiviste pokreta Slobodna konoplja i pušiti s njima marihuanu pred novinarima, predsedavajuća Sejma Eva Kopač je protiv njih podnela prijavu tužilaštvu.

Kopačeva je takođe naredila obezbeđenju Donjeg doma parlamenta da iskoristi postojeće propise i ne pusti nikoga ko bi mogao da unese drogu u parlament.

“Poslanici su tu da stvaraju zakone, a ne da ih sami u parlamentu krše. Sve ima svoje granice”, objasnila je te vanredne mere Kopač.

Pred mnoštvom novinara koje je sazvao, Palikot na kraju nije izvukao marihuanu smotanu u cigaretu, već kadionicu u kojoj je bilo lišće marihuane da, kako je kazao, skine čini s “uklete” prostorije u kojoj su do sada bili klubovi partije koje su ispale iz Sejma.

“Ostvarili smo svoj cilj. Podneli smo predlog zakona i doveli u žižu pitanje legalizacije marihuane kao nikada do sada. Pokazali smo koliko je apsurdna cela situacija u kojoj bi posedovanje jednog džointa trebalo da bude legalno, a ono očigledno nije”, rekao je Palikot.

Šefici Sejma Palikot je poručio da umesto da saziva obezbeđenje radije sama počne da puši marihuanu.

“I to više puta dnevno. Ko je puši, kaže da marihuana oraspoloži čoveka. To želimo gospođi predsednici”, rekao je Palikot i dodao da policije u Sejmu nije bilo od 1920. godine, čak ni u vreme komunističkog režima.

Iako niko nije pušio marihuanu u Sejmu, Palikotu ipak prete problemi, pošto je tužilaštvo u Varšavi započelo istragu da li je svojim hepeningom podsticao druge na korišćenje droga za šta u Poljskoj preti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Januš Palikot, koji je u prošlom sazivu Sejma bio poslanik vladajućih liberala premijera Donalda Tuska, proslavio se na poljskoj političkoj sceni svojim provokacijama.

Na konferencije za novinare već je donosio glavu svinje, mahao gumenim vibratorom u obliku ružičastog penisa, a organizovao i javno pijenje 3.000 flašica votke kada je nastojao da sazna zašto je predsednička kancelarija naručila toliku količinu “unučića”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Poljski političar pokušao da u parlamentu zapali džoint

  1. Pingback: Poljski političar pušio marihuanu ispred parlamenta | Muški magazin - M@N!