Prosize kapsule

Žena se već 15 godina hrani samo piletinom iz “Meka”

Stejsi već 15 godina nije pojela nijednu voćku, a ne jede ni povrće. Zbog toga pati od anemije, nedostatka mnogih hranjivih supstanci i proširenih vena. Svaki dan jede pileće medaljone.

Obožavateljka pohovane piletine iz britanskog mesta Kesl Vejl, pored Birmingema, dobila je upozorenje od lekara da njeno omiljeno jelo moglo da je ubije. Naime, 17-godišnja Stejsi Irivin skoro uopšte ne jede ništa osim pohovane piletine od druge godine života.

Pošto je zbog problema s disanjem pala u nesvest, odvedena je u bolnicu. Užasnuti lekari su tada saznali da tinejdžerka već 15 godina jede samo pohovane pileće medaljone. Za to vreme nije pojela nijednu voćku ili povrće! Zbog toga pati od anemije i proširenih vena.

Lekari su joj dali injekciju vitamina, a zbog velikog nedostatka vitamina i minerala, prepisali su joj i povećane doze suplemenata. Uprkos upozorenjima, ona i dalje ne može bez piletine.

“Počinjem da shvatam da je ovo jako loše za mene. Najviše volim Mekdonalds “Čiken nagets”. Pojedem ih uz pomfrit. Ali volim i one iz KFC-a i supermarketa. Moje glavno jelo je uvek pohovana piletina”, svaki dan- kaže Stejsi.

Zapitali ste se sigurno šta rade roditelji sve to vreme? Njena majka Ivon već je duže vreme tera da poseti lekara.

“Ne znam više šta da joj kažem. Želim da joj pomognu pre nego bude prekasno. Slama mi se srce dok je gledam kako jede te proklete medaljone. Rečeno joj je da će umreti ako nastavi tako. Ali ona kaže da ne može da jede ništa drugo”, kaže Ivon. Ona je jednom prilikom navodno pokušala da izgladni ćerku kako bi je navela da pojede nešto drugo, ali nije uspela.

U ishranu Stejsi povremeno ubaci pomfrit, krišku tosta i čips.

“Prvi put sam probala pileće nagetse kada me je mama odvela u Mekdonalds. Imala sam dve godine. Toliko su mi se dopali, da je to postalo sve što sam jela. Nisam mogla ni da zamislim da jedem nešto drugo. Mama je odustala od nagovaranja pre par godina”, kaže Stejsi.

Ivon ima još dvoje dece – petogodišnjeg Lea i trogodišnju Avu, koji se uravnoteženo hrane.

Izvor: Blic

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar