Prosize kapsule

Sprečeni da uđu u Ameriku zbog pisanja na Twitteru

Dvoje britanskih turista sprečeno je da uđe u Ameriku jer su na Twitteru objavili da “idu da unište Ameriku i iskopaju telo Merlin Monro”.

Prilikom kontrole pasoša na aerodromu u Los Anđelesu Lej Van Brajana (26) i Emili Banting (24) zadržali su čuvari “kao potencijalnu pretnju”, kako ih je nazvalo američko Ministarstvo za državnu bezbednost.

Iako su policajcima rekli da je u pitanju šala i da su u žargonu mislili na holivudske žurke, nisu uspeli da ih ubede, već su im ovi konfiskovali pasoše.

Njih dvoje bili su ispitivani više od pet sati, a potom i sprovedeni u pritvor sa emigrantima. Prethodno je bio izvršen i pretres njihovog prtljaga, u potrazi za ašovima i lopatama, kojima je Lej navodno planirao da iskopa Merlin Monro, dok bi mu Emili čuvala stražu.

Na pitanje da li je to istina, Emili je počela da se smeje jer nije mogla da veruje da je toliki problem izazvao običan citat iz animirane komedije “Family Guy”, koja je pritom američki šou. Lej kaže da je cela situcija do te mere besmislena, da je zaista bila smešna, i da su ga agenti državne bezbednosti tretirali kao da je terorista.

Sporni tweet

On je u pritvoru proveo 12 sati i to u društvu dva tetovirana Meksikanca, koji su krijumčarili drogu preko granice. Ujutru su i on i njegova drugarica Emili, vraćeni na aerodrom, gde su im dokumenta u kojima je stajalo da im je zabranjen ulazak u Ameriku, predata nazad. U Lejevom pasošu takođe piše, da je planirao da iskopa grob Merlin Monro i da je dolazio u Holivud sa namerom da uništi Ameriku.

Sledeći put kada se budu usudili da posete ovu zemlju fantastičnih mera predostrožnosti, Lej i Emili moraće da traže američke vize u londonskoj ambasadi.

Izvor: 24 sata

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.