Prosize kapsule

TOP 10: Amaterski Star wars filmovi

Od nastanka prvog dela „Ratova Zvezda“, ukupan prihod ( uključujući i prihod od knjiga, TV serija i kompjuterskih igara ) iznosi preko 20 milijardi dolara! Zbog toga se ovaj serijal, koji ima dve trilogije, nalazi na prvom mestu, a po filmskoj zaradi na trećem mestu, odmah iza Džejms Bonda i Hari Potera.

Star wars nije ostvario samo uticaj u komercijalnom smislu, nego je stvorio armiju fanova širom sveta, milioni dece su odrasli uz igračke koje se koriste u filmu, a neki od njih, kada su porasli, odužili su im se pravljenjem filmova. Tako je nastao poznati „žanr“ pod nazivom „Star wars fan movies“.

Mi vam predstavljamo Top 10 tih filmova, po našem izboru, a postoji čitava gomila istih,od onih urnebesno komičnih, pa do pravih remek dela.

10. The Injured Stormtrooper

Kada malo razmislite, zašto stormtruperi nose oklop, ako ih jedan laserski metak uništava? Ovaj kratak film se bavi do sada neviđenom situacijom! Jedan stormtruper je ranjen…i šta sad činiti!?

9. Darth Vader Being A Smartass

Zašto bi Dart Vejder ikoga slušao, ako ga to smara? Kada nije raspoložen, jednostavno iskulira, a ko se bude bunio, neka se pozdravi sa životom!

8. Silent Star Wars

Ovako bi to sve izgledalo da je Džordž Lukas rođen koju deceniju ranije, i da je stvorio takav film u ono vreme. Sudeći po ovome, uspeh ne bi bio mnogo manji…

7. The Vader Sessions

Ukoliko želite da se igrate malo, činjenica da Dart Vejder nosi masku non stop će vam biti od velike koristi.  Ako želite, možete ga „naterati“ da kaže šta god želite! Da bi zvučali uverljivo, autori ovog filma su uzeli autentični glas James Earl Jones-a, ali sa replikama iz njegovih drugih filmova. Pogledajte…

6. Chad Vader

Najveći filmski zlikovac ikada, više nije tako opasan! Sada je na Zemlji, pokušava da se uklopi u svakodnevnicu. Radi u supermarketu, a složićete se, sila mu je preko potrebna…

5. Star Wars Retold

Ko nema vremena da odgleda svih šest epizoda, evo filma za njega! Za nešto manje od četiri minuta moći ćete da ispratite čitavu  priču…uz odličnu animaciju. Ali oprezno! Narator je devojka…

4. TROOPS Star Wars COPS Parody

E, ovo je već skoro pa pravi film! Nešto duži od ostalih, ali vredi odgledati. Parodija na američki TV serijal „Cops“ koji prati prave policajce na dužnosti…i sve to u svetu Star Wars-a.

3. LEGO Star Wars

Sjajno! Ko je ispratio serijal Ratova, uživaće u ovom kratkometražnom filmu, koji je urađen u „lego tehnologiji“… Da deca od malena mogu da vide koji su pravi filmovi!

2. Your Lightsaber and You

Znate one dokumentane filmove u kojima nas uče kako da otvorimo mleko, konzervu, napravimo kuću na drvetu ili eksploziv? Evo ga jedan o tome kako da napravite vaš lični svetlosni mač, kako da rukujete njime, održavate ga i kako da sila bude na vašoj strani… Vrlo poučan!

1.    Harry S. Plinkett Reviews The Phantom Menace

Najpredaniji fan je razočarani fan! Hari će vam objasniti koliko se zgrozio četvrtim nastavkom, epizodom koja je početak svega…  Mnogo, mnogo, mnooooogo hejta koji je bačen na sve, na glumce, na likove, na filmove, na fanove…I to na prilično posvećen i kreativan način.

Kome  se svidelo, neka nastavi sa istraživanjem. Mi smo vam dali primere koji su, po našem mišljenju, najbolji. Ima ih još mnogo, i dalje se stvaraju, a možda smo vam, upravo sada, dali ideju da i vi napravite jedan…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar