Prosize kapsule

Pravila u vezama koja će uvek važiti

Znamo za raznorazna tumačenja kako nešto što je nekad značilo, više nema veze sa životom i OK smo sa tim, šta da radimo… moramo da se prilagođavamo vremenu. Ali jednostavno, postoje neke stvari od kojih nikako ne treba da odustajemo, da ih zaboravljamo i da se pravimo da smo jako moderni. Znaš ono, ostaneš potpuno cool i ništa te nije pomerilo, pa odeš kući i budiš ukućane kako bi plakao, zoveš najbolje drugove i drugarice da se još jednom objasnite šta se tačno desilo i tako to. Prosto, prema nepisanom pravilu, ipak postoje neka pravila kojih mora biti u svakom odnosu dvoje ljudi, koji se privlače, viđaju, vole itd.

2 u 1 a ne 3 u 1!

Od početka pa do kraja veze, poželjno je da su oba partnera vrlo svesna činjenice da su samo njih dvoje u priči i da tek pod tim uslovima, normalna veza može da postoji i dalje se razvija. Čim se u priču ubaci i treća osoba, čisto sumnjamo da je ona poželjna od oboje… treća osoba se krije, naravno i onda sve prestaje da valja. Znači – vas dvoje i samo tako!

Treći je višak. Uvek.

Nema opuštanja!

I devojke, a jednako i momci znaju vrlo često da se upuštanjem u sigurnu vezu potpuno opuste i više ne razmišljaju o tome kako izgledaju i nije im bitno kako ih drugi vide. To je ona čuvena: „On/ona me voli takvu/takvog kakva/kakav jesam!“. Ma nema šanse! Ako ti nije bitno kako izgledaš, onda je to OK samo u slučaju da te nikad nije bilo briga. Ali zašto se zapuštati samo ako imaš momka, odnosno devojku? Zašto? Ne dozvoli sebi nikad da makar sebi ne izgledaš prijatno!

Nema poređenja!

Nemoj to ni sebi ni onom drugom da radiš, to je vraćanje na nešto što nije uspelo! To je teška glupost, naravno, govorimo o poređenju sa bivšima. Uvek se seti one pametne rečenice: „Da je valjalo, još uvek bi trajalo“. I tu neka se završi bilo koja (po)misao na tu temu.

Budi oprezan s rečima

„Volim te“ je opaka reč

Postoje oni koji to teško izgovore i kod njih to najverovatnije, to i znači. Ali s druge strane, postoje i oni koji to olako kažu, onako, usput im je bilo pa im se uklopilo u koncepciju trenutka – e onda je opako. Jer šta ako ovaj drugi to shvati baš, baš ozbiljno? Ne treba se igrati tuđim mislima, a naročito tuđim osećanjima. Neka ta čarobna rečenica bude rezervisana za onaj čarobni trenutak, kada to i osetimo!

Posveti se!

Ako si već u vezi i ako si ušao u dublju priču sa nekim, onda bi bilo vrlo poželjno da se toj osobi i posvetiš. Da je osluškuješ, da je razumeš, da je poštuješ i da naučiš da je osetiš. To su sve vezivna tkiva jedne veze. Ako u sve to ulaziš sa 10 odsto mozga i srca, onda nemoj da ti bude žao ako se posle tebe pojavi neko ko je baš tu osobu čekao ceo život i jedva je dočekao da je drži kao malo vode na dlanu. Niko od nas nije jedini na svetu… Ako nećeš ti, veruj da zaista ima ko hoće, ko zna i ko ume.

Varanjem varaš i sebe

Nema varanja!

A kada osetiš da to nije to, da te ne privlači osoba koja je pored tebe neko vreme, najgluplja stvar koju možeš da uradiš jeste da varaš. Mislim, razmisli dobro i zapitaj se koliko u toj situaciji varaš sebe – u javnosti imaš jednu vezu, a u tajnosti drugu – pa, kako je to jadno! Raskrsti, završi, daj sebi malo vremena, pa se tek onda daj nekom drugom! Iskreno verujemo da svako varanje u vezi od nas pravi lošu osobu, zato – nema varanja!

Foto: Tumblr

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

9 komentara na “Pravila u vezama koja će uvek važiti

  1. Slazem se sa NtriNforDom 😀 Mislim da varanje isto tako ima svojh prednosti 😀

  2. hahahaha naravno muskarci 😀 i njihova teorija da je varanje super :DDD varanjem blamirate sebe i osobu sa kojom set u vezi…a sad se verovatno pitate zasto blamirate sebe,pa iz prostog razloga,jer je varanje znak da osoba sa kojom ste nije dovoljno dobra, i da vam treba zamena,a vi ispadate smesni jer niste u stanju da nadjete tako brutalnu osobu u svemu,u sexu izgledu ,ponasanju…dragi moji varajte i blamirajte se…ako varat devojke su vam lose :DDD

  3. haaa zestoka…malo si preterala sa naravno muskarci…zene sad mnogo vise varaju.. 😉 mislim..svet je otisao u kurac 😀 realno..

  4. dobro da priznajem :PP ,ni sve devojke nisu od vernosti,ali opet kako ne shvataju da se blamiraju bilo musko ili zensko,ali u komentarima pise samo od strane muskaraca da je varanje u neku ruku dobro,pa sam zato mozda naglasila muskarci….inace eto mog jednog primera pre kad nisam imala stalnu vezu,nego sam bila ludaca i zezala sve okolo,jedan decko je prevario svoju devojku sa mnom,a bio je sa njom relativno dugo u vezi ,mozda oko godinu dana,ne znam tacno(napominjem bila sam klinka,koja ne zna sta je ljubav,i bez obzira sto se prevara svodila samo na poljupce) ja sam ismejavala tog lika,bio mi je smesan,a samim tim i njegova devojka, o tome vam pricam…bolje onda raskinite i radite neke stvari sa puno njih,nego da se blamirate,i pre svega ako vec bi vec doslo do prevare,ostavila bih onog sa kime sa u vezi,jer zasto da mucim sebe da se krijem,i da posle lupetam joooj kako mi je zao,necu vise itd,,smesno,radije cu uzivati kao single ,nego izmisljati mlaku vodu u vezi…ako je veza onda je veza.ako je zajebancija onda je zajebancija do kraja,nema tu sta vise da se prica…

  5. realno uopšte nije bitno da li je muškarac ili devojka u pitanju… mislim da je bitnije da onaj koji ima potrebu da vara, da onda ni nema vezu jer to nije FER! 😀

  6. varaju i muskarci i zene podjednako i drago mi je da su se zene napokon opametila i pokazale zube….nista muskarac nije veci frajer od zene niti manja kurva ako balavi za svakom suknjom…..zato drage moje sve sto vam se dopadne smaknite zivot je samo jedan!!!!