Prosize kapsule

Dobija 255 dolara po satu da stoji u mestu

Škotlanđanka Sem Firt plaćena je 255 dolara (160 funti) po satu za stajanje na istom mestu pored jezera za potrebe snimanja filma. Ona treba da zauzme istu pozu i da u njoj ostane deset minuta, a zatim napravi pauzu i potom ponovo zauzme istu pozu na istom mestu.

Ukupna zarada Firtove biće oko 16.000 dolara za film koji snima Britanski filmski institut i organizacija ”Kreativna Škotska”.

Prema rečima Firtove snimanje ovog projekta pod nazivom ”Ostani isti” (Stay The Same) završiće se 21. juna i do tada će snimiti 61 sat materijala kako stoji pored jezera. Planovi organizacije ”Kreativna Škotska” je da ovaj film bude prikazan na festivalima dokumentarnog filma širom sveta.

“U filmu ćete zapaziti menjanje svetlosti oko mene, a ja ću ostati ista”, objasnila je Firtova za koju je snimanje ovog film ”emotivno putovanje”.

“Od kada smo počeli sa radom na projektu stajala sam na vetru i kiši i borila se sama sa sobom da se ne pomerim“, objasnila je ona.

Ovaj film je treći koji je Firtova radila. Ona je osvojila mnoge internacionalne nagrade za svoj raniji projekat ”Toplo iznutra” (The Worm Inside).

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar