Prosize kapsule

Seks šopovi za vernike hit u Poljskoj

U Poljskoj trenutno ogromnu popularnost doživljavaju seks šopovi koji su osmišljeni specijalno za vernike.

“Bračni krevet”, Internet seks šop koji je zajedno sa svojim suprugom otvorila Izabela Kvjatkovska, ne stiže da ekspeduje sve narudžbine iako se minimalno reklamira, a računa da će njenu radnju na Internetu vernici naći sami, na osnovu preporuka zadovoljnih mušterija.

“Došli smo do zaključka da je brak najbolji teren za razvoj seksualnosti. Treba da se brinemo za seksualnost koja iziskuje ukrašavanje. Otud pomisao da ponudimo i artikle koji bi bili moralno adekvatni za katolički brak”, kazala je Kvjatkovska poljskoj televiziji TVP.info.

Internet seks šopovi za vernike stiču popularnost i zbog saveta sveštenika Knoca koji u svojim knjigama i mnogobrojnim istupanjima u javnosti, naglašava da je čitava sfera izražavanja ljubavi i lepo oblačenje za voljenu osobu, ali ne samo za izlazak i sastanak, već kod kuće, u braku.

“To ne sme da bude vulgarna, perverzna odeća”, kazao je Knoc poljskoj televiziji.

“Inicijativa da se otvore seksi šopovi za vernike zaslužuje aplauze. Treba se radovati tome da je obogaćen intimni život vernika, pa čak i kada je to u skladu sa zahtevima njihove vere. Svako bira prema vlastitom ukusu i estetici. Asortiman tih šopova je delikatan, ali dobro je da uopšte postoji“, rekao je seksuolog Stanjislav Dulko.

Da bez stida naruče intimno rublje ili drugo što takve radnje nude, Poljacima je omogućio pre svega Ksaveri Knoc preko svoja dva bestselera.

Knjiga “Seks kakav ne znate. Za supružnike koji vole Boga” objavljena je 2009. godine, a “Seks je božanstven ili erotika katolika” godinu dana kasnije.

Osim knjiga, koje su u medijima nazvali – “katolička Kamasutra”, Knoc vodi i bračno savetovalište uz podršku poljske katoličke crkve.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.