Prosize kapsule

Uhapšen zbog zabrane prilaska reci posle 43 godine

Stenli Muraj 1960. godine je osuđen zbog krađe lososa te mu je izrečena zabrana prilaska reci Don u Aberdinu. On je zbog kršenja zabrane prilaska uhapšen čak 43 godine kasnije.

Ozloglašeni sedamdesetosmogodišnji lovokradica, “uhvaćen” je na nedozvoljenoj teritoriji kada je krenuo po svoje unuke koji su se vraćali sa rečnog putovanja. Pošto nije bio u mogućnosti da plati osporavanje izrečene presude, Stenli Muraj je u znak protesta, otišao do Dejvida Patona kome je pre četiri decenije ukrao ribu.

Međutim, oštećeni Paton (76) čiji se posed proteže duž reke, nije želeo da odustane od tužbe. Stenli Muraj je 18. dana tromesečne kazne pušten iz zatvora uz napomenu da će u buduće sud biti strožii.

“Dani krivolova su daleko iza mene zato se nadam da će ova zabrana biti ukinuta. Samo želim da uživam u reci sa svojim unucima i zato neću odustati dok pravda ne bude zadovoljena”, istakao je Stenli.

Njegov advokat, Den Birn tvrdi da je tromesečna kazna prestroga, dodajući da se optuženi još nije oporavio od moždanog udara koji j preživeo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar