Prosize kapsule

Metalci u Kolumbiji osnovali svoju crkvu

Četrdesetak ljubitelja heavy metala u Kolumbiji osnovalo je metal crkvu Pantokratora u Bogoti, a mise se održavaju uz električne gitare i bubnjeve. 

Kolumbijska Crkva Pantokratora u Bogoti poštuje Boga baš kroz heavy metal muziku. Četrdesetak članova odevenih u crnu odeću i vojničke čizme sa zakovicama koji su uglavnom tetovirani i imaju razne piercinge možda izgledaju spremnije da posvete život nečastivom, no u stvarnosti su pitanju hrišćani sa nešto drugačijim pogledom na verske ceremonije.

Kolumbijska Crkva Pantokratora (Svemogući, na grčkom) okuplja ozbiljne vjernike koje predvodi 24-godišnji Cristian Gonzalez – bubnjar i osnivač te crkve. On smatra kako nije dobro trpati ljude u stereotipe te da je potpuno normalno iskazivati poštovanje prema Hristu kroz heavy metal.

Mnogi, naravno, ne dele mišljenje mladog osnivača Crkve Pantokratora, pa je cela stvar organizacijski još u povojima, a članovi raznih tradicionalnih crkvi osudili su njegov koncept vere. Jedan od cenjenih predvodnika Katoličke crkve u Kolumbiji, Fabian Marulanda, kaže kako se liturgija treba obavljati trezveno i s ozbiljnošću.

Iako mnogi misle kako Biblija predstavljena kroz heavy metal može biti zbunjujuća, mala grupa vernika Crkve Pantokratora se ne predaje. Svake subote se okupljaju na drugom spratu kuće gde održavaju misu na svoj način.

Četrdesetak članova svoju veru iskazuje kroz mešavinu tradicionalne mise i heavy metala s biblijskom tematikom. Uz glasnu muziku vernici uzvikuju zahvalnost Bogu.

“Da je Isus danas među nama, ne bi bio pripadnik nijednog pokreta. Sve bi nas prihvatio bez obzira na to kakvi smo i šta nam se sviđa”, rekao je Cristian Gonzalez.

Izvor: Tportal.hr

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.