Prosize kapsule

Koliko seksa je zdravo?

Navikli smo da čujemo različita tumačenja. Ne zato što smo tolerantni, već uglavnom zato što uživamo da posle toga zaključimo da smo ipak mi u pravu. Polemike o tome koliko je seksa zdrav a koliko ne postojale su oduvek, a definitivnog odgovora nema. Mi smatramo da nema količine seksa koja je preterana i da sve zavisi samo od želje partnera.

Međutim, Kinezi vekovima prenose jedno učenje prema kojem prečesto vođenje ljubavi može da izazove slabost u leđima i zglobovima, preranu ejakulaciju kod muškaraca i probleme sa sekretom kod žena.

Oni to povezuju sa godinama. Naime, u mlađem dobu aktivniji seksualni život je normalan, dok kasnije s padom estrogena ili testosterona, slabi i seksualna želja.

Kineska šema seksa po godinam izgleda ovako:

Do 30. godine – Ženska seksualna energija dostiže vrhunac u 28. godini, a muška u 32. Pre 30. možete se seksati svakog dana a da time ne narušite životnu energiju.

Između 30. i 35. godine – Period u kojem je optimalno seks imati dva do tri puta nedeljno. A šta ako nam se hoće više?

Između 35. i 42. godine – Ženska seksualna energija opada posle 35. godine, a muška posle 42. U ovom periodu dovoljno je voditi ljubav jednom do dva puta nedeljno.

Posle 42. godine – Mnoge žene u ovom periodu ulaze u menopauzu. Tada je seksualna energija u daljem padu i postepeno se smanjuje libido. Seks jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje smatra se optimalnim.

Ipak, kao i u vremenskoj prognozi, najvažniji je subjektivni osećaj. Svačiji organizam je drugačiji i ima drugačije mogućnosti. Stoga je najbitnije da redovno proveravaš svoje zdravlje, a da seks upražnjavaš sa svojom partnerkom onoliko puta koliko vam se hoće. Jednostavan recept.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Koliko seksa je zdravo?

  1. Jedno u 2 nedeljo posle 42. Kakav užas. Imam 49 godina i kad se to ne desi bar 3-4 puta nedeljno ja sam vrlo neraspoložen.

Ostavite komentar