Prosize kapsule

Devojka ima strah od dugmadi

Tridesetogodišnja Lujza Frensis boji se dugmadi i često pobegne iz prostorije kada ih vidi, a taj poremećaj naziva se kumpunofobija.

Lujzina fobija razvila se kada je ona imala sedam godina, nakon što je pretrpela ogroman strah igrajući se dugmićima. Od tada se boji čak i pomisli na ovaj bezazleni predmet.

“Jedno od lošijih iskustava sa mojim strahom doživela sam u prodavnici. Kasirka je nosila džemper sa dugmićima, a imala je i narukvicu napravljenu od njih. Kako se njena ruka primakla mojim stvarima, počela sam da paničim i munjevito sam istrčala iz prodavnice, bez svojih namirnica. Ljudi su me gledali u čudu”, seća se ona.

Lujza sebi i svojij ćerki kupuje isključivo odeću sa rajsfešlusima. Ako neko od članova porodice kupi odeću sa dugmićima, Lujza insistira da se oni skinu, kako bi ona mogla da pere i pegla.

“Moj strah je iracionalan. Očigledno je da me dugme ne može povrediti, ali njegov oblik i tekstura me izbezumljuju”, objašnjava ona.

Zanimljivo je da se Lujza plaši samo “staromodnih” plastičnih dugmića sa rupicama, ali ne i onih metalnih, kakvi se mogu naći na farmericama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.