Prosize kapsule

Debelim policajcima u Velikoj Britaniji smanjuju platu

Britanski policijaci moraju da pokažu svoju fizičku spremnost ili će im biti smanjena plata, nakon što je istraživanjem utvrđeno da je 53 odsto imalo prekomernu težinu, a svaki stoti je bio preterano gojazan.

U izveštaju, koji je naručila vlada, o plati i uslovima rada policajaca, navodi se da policajce koji ne prođu test fizičke spremnosti tri puta treba disciplinovati i kazniti sa smanjenjem plate od osam odsto, što je za neke i oko 3.000 funti.

Ovo istraživanje usledilo je nakon ankete u londonskoj policiji koja je ustanovila da je u istraživanju koje je obuhvatilo više od 11.500 policajaca, oko 44 odsto imalo prekomernu težinu, 19 odsto je bilo gojazno i jedan odsto preterano gojazno.

U izveštaju, koji se podudario sa vladinim merama smanjenja od 20 odsto u policijskom budžetu u sklopu mera štednje, preporučuju se i druge mere kao što je otpuštanje, smanjenje osnovne plate, podizanje starosne granice za odlazak u penziju i bolje kvalifikacije.

Predlozi, koje su viši šefovi podržali, nisu dobro prošli kod niže rangiranih, koji se suočavaju sa zamrzavanjem plata, većim penzijskim doprinosima i manjim brojem radnika.

“Policajcima je dosta nesigurnosti i ovaj organizovani napad vlade je prevršio svaku meru. Više ne može da se podneti – šta je dosta, dosta je”, rekao je Pol Mekiver, predsedavajući policijske federacije Engleske i Velska.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.