Prosize kapsule

Muškarcima ruke i noge sve duže, a penisi sve kraći

U poslednjih 60 godina, noge i ruke muškaraca su se produžile, dok je polni organ smanjen za oko santimetar.

To pokazju rezultati antropometrijskih istraživanja sprovedenih u Italiji, kojima su mogli da se utvrde određeni standardi dužine.

Naučnici kao razlog za tu pojavu navode promenu životne sredine i sve veću gojaznost, preneli su francuski mediji.

Italijanski stručnjaci iz univerzitetske bolnice u Padovi došli su do tih rezultata obavivši istraživanje na 2.019 mladih muškaraca (prosečna starost 18,9 godina) na kojima su izvršena merenja.

Istraživanje je pokazalo da su se ruke i noge produžile proporcionalno veličini tela.

Pokazalo se da nešto više od trećine mladića (36 odsto) ima ruke duže od prethodno utvrđenih standarda, a skoro polovina (47,7 odsto) duže noge.

Dužina polnog organa se, međutim, smanjila za osam milimetara od 1947. godine, kada je bila 9,7 santimetara. Naučnici smatraju da je to posledica promena u životnoj sredini i društvu.

Oni navode da na primer gojaznost negativno utiče na proizvodnju hormona, pre svega u vreme adolescencije kada se mnogo toga dešava.

Manjak muškog polnog hormona “testosterona” utiče na veći koštani rast, ali i na manju dužinu polnog organa. Promene u životnoj sredini se, takođe, navode kao uzrok, jer one mogu direktno da utiču na endokrini sistem i proizvodnju hormona.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.