Prosize kapsule

Putnici u avionu se uspaničili zbog rupe na krilu

Putnici “boinga 737” pre poletanja sa moskovskog aerodroma uspaničili su se pošto su videli nepokriven otvor na krilu aviona, ali to nije sprečilo pilota da obavi taj let.

Po video snimku objavljenom u medijima i na internetu, na krilu je nedostajao jedan od gornjih, servisnih poklopaca. Od 70 putnika, 27 je odbilo da ostane u avionu, a posada je saopštila da će let ka Krasnojarsku biti obavljen i pored tog problema.

“Dok se avion spremao da poleti, jedan putnik je primetio da na krilu aviona nedostaje jedan deo“, rekao je agenciji Frans pres portparol Transaera Konstantin Tjurkin.

Pilot je obavešten o tom problemu, ali je rekao da avion ipak poleteti što je izazvalo paniku među putnicima.

“To je tehnički element koji ne sprečava poletanje aviona, prema tehničkoj dokumentaciji kompanije Boing”, objasnio je portparol i dodao da to “ni na koji način nije uticalo na bezbednost leta”.

Prema više ruskih medija, pre nego što su putnici izašli iz aviona, posada im je pretila da će pozvati policiju i da će biti uhapšeni.

“To ne odgovara istini”, rekao je Tjurkin, dodajući da su ti ljudi mogli da izađu iz aviona i da će im biti vraćen deo novca od karte.

Ruski dnevnik Komsomolska pravda piše da je pre nego što je otkriven problem, pilot u dva navrata pokušao da podigne letelicu ali bez uspeha. Portparol Tjurkin je to demantovao.

Prema rečima portparola, poletanje aviona je kasnilo zato što se upalilo svetlo za upozorenje na problem sa klimatizacijom u avionu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.