Prosize kapsule

Završio u zatvoru zbog pogrdnog tvitovanja o fudbaleru Fabrisu Muambi

Britanac Lijam Stejsi završio je u zatvoru zbog širenja rasne mržnje pošto se podsmevao fudbaleru Boltona Fabrisu Muambi preko društvene mreže Twitter.

Muamba je na utakmici sa Totenhemom u FA kupu doživeo srčani udar zbog čega se onesvestio na terenu, čak je 78 minuta bio klinički mrtav, ali je njegovo stanje sada sve bolje.

Stejsi, koji ima 21 godinu, je svoje tvitove postavio dok je Muamba još ležao na terenu i dok mu je ukazivana prva pomoć, a on je u utorak izašao pred sudiju i određen mu je pritvor u dužini od 56 dana.

Stejsija, koji studira biologiju na Univerzitetu Svonsija, policiji su prijavili ljudi koji su pročitali njegove tvitove, a brzom reakcijom on je odmah uhapšen.

LOL. ***** Muamba. On je mrtav!!!“, glasio je prvi Stejsijev tvit o fudbaleru Boltona, a pošto su ga mnogi prozivali zbog takvih poruka, on je nastavio sa uvredama koje su upućene njima.

Stejsi se prvi put pred sudom pojavio još prošle nedelje, ali je pušten na slobodu uz kauciju, ali je upozoren da ga čeka oštra kazna.

Muamba se trenutno oporavlja, ali je i dalje na intenzivnoj nezi, gde za njegovo stanje kažu da je ozbiljno, ali stabilno.

Izvor: B92

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar