Prosize kapsule

Prvi april: Ričard Branson putuje u središte Zemlje

Poznati milijarder Ričard Branson obelodanio je na vebsajtu virginvolcanic.com nameru da prvi stigne do središta Zemlje na tragu junaka čuvenog romana Žila Verna.

Britanski tajkun i avanturista je možda izgubio trku do dna okeana, ali ne i smisao za humor.

“Dugo sam bio fasciniran vulkanima nakon što sam kao dečak pročitao Vernov roman ‘Putovanje u središte Zemlje’. Vulkani su sledeći veliki neispitani teren. Šta reći. Volim izazove!”, napisao je Branson.

Neko bi još i mogao da poveruje da se radi o ozbiljnom projektu da se u saopštenju njegovog predstavnika za štampu ne navodi da se vest može objaviti tek od 1. aprila.

Očigledno je Branson bio razočaran što ga je holivudski reditelj Džejms Kameron pretekao u pohodu na morske dubine, postavši jedan od retkih ljudi na svetu koji su dotakli dno na najdubljoj tački okeana, poznatoj pod imenom Marijanska brazda.

Stranica na kojoj je Branson objavio svoje (lažne) namere

Osvajač brojnih rekorda u letovima balonom i jedrenjem, Branson je i sam nameravao da se upusti u tu avanturu.

Pošto je čast pripala drugom, poželeo je da se našali, pa makar i na svoj račun. Nastavljajući u prvoaprilskom duhu, Brenson je pored ove “nemoguće misije” najavio i novi proizvod kompanije Virgin – mašinu za putovanje kroz vreme.

“Imali smo malih problema sa mašinom. Otkrio sam da možemo da idemo natrag kroz vreme, ali ne i u budućnost. Srećom uspeli smo da se vratimo u sadašnjost”, napisao je on na svom blogu na koji je postavio nekoliko svojih fotografija u maniru 70-ih godina prošlog veka.

“Kao što možete da vidite sa fotografija, vratio sam se iz 1972. Koliko daleko u prošlost biste vi želeli da putujete?”, upitao je on lakoverne.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.