Prosize kapsule

Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung je za Mobile World Congress kao udarni proizvod pripremio Galaxy Note 10.1. Iz imena je sve jasno – reč je o 10,1-inčnom tabletu koji, kao i onaj prvi Galaxy Note, dolazi sa S Penom, zahvaljujući kojem ga je moguće koristiti i kao električni notes. 

Osim što pruža neopisivo ugodnije iskustvo za oči od prvog Galaxy Notea, razlika koju donosi je i u S Penu – sada uređaj puno preciznije reaguje na pisanje ovom pasivnom olovkom po ekranu i, što je još važnije, preciznije prepoznaje jačinu pritiska.

Samsung je za ovaj uređaj kao platformu pripremio Android OS 4.0 oplemenjen TouchWiz korisničkim interfejsom, što mnogi vide kao veliku prednost Samsungovih tableta. Od softvera, tu je i Adobeov Photoshop Touch za Android (kojeg je Adobe takođe premijerno predstavio u Barseloni), koji radi isključivo sa S Penom.

Tablet je vrlo tanak i lagan, ali dovoljno velik, pa ga je nužno koristiti sa dve ruke. Zbog belog kućišta dosta liči na beli iPad 2, ipak prikaz slike na ekranu je ipak življi, dinamičniji i – naprosto drugačiji – zbog sasvim drugačijeg koncepta korisničkog interfejsa ali i zbog rezolucije od 800 x 1200 piksela. Uređaj dolazi sa dvojezgričnim procesorom taktom od 1,4 GHz i baterijom od raskošnih 7000 mAh.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar