Prosize kapsule

S koje nam planete dolaze starlete?

Pominje se sve više ovih dana taj izraz ”starleta”. Obično ih, onako zdravorazumski, pojmimo kao atraktivne devojke koje nemaju neko posebno zanimanje. Poznate iz nepoznatih razloga.

Pojavljuju se na svim famoznim gradskim dešavanjima ili budu sa nekim od ”gradskih faca” . Stalno su u medijima, a nikad sa smislenim razlogom. Osim kad se slikaju za ”Playboy” ili objave ”kućni snimak”. U tom slučaju , poštovanje!

A onda kada steknu publicitet, počinju razne ”projekte”, modne, voditeljske. Zanimljivo je da reč ”starleta” nema mnogo veze sa takvim poimanjem. Potiče iz italijanskog jezika, i znači ‘‘mala zvezda”.  Englezi kažu : starlet.

Profesionalna "zečica": Soraja Vučelić

Osnovno značenje ove reči je pozorišna ili filmska glumica koja igra sporedne uloge. Tumači se i kao zvezda u usponu.Priznaćete  da ima malo veze sa onim kako mi shvatamo tu reč, zbog upotrebe koju ima kod nas.

Mada, mozda i naše starlete igraju sporedne uloge u javnom životu. Ima nekog smisla. Najpoznatija svetska starleta je Kim Kardašijan. Međutim, sada ona ima mnoga zanimanja: foto-model, rijaliti zvezda, glumica, biznismenka. Biznis cveta, nema šta.

Šest miliona za godinu dana: Kim Kardašian

Ova starleta jermenskog porekla, poznata je po svom rijaliti šou u kom se pojavljuje cela njena porodica.  2010. godine pojavio se podatak da je te godine zaradila šest miliona dolara. U svojoj ”biografiji” ima snimak seksa, nekoliko tv naslova u kojima se pojavljuje i hiljade članaka žute štampe o njenom ljubavnom životu i ispadima. Kažu da je u svet poznatih uvela Paris Hilton. Lepo društvance!

A u Srbiji je nedavno na sajtu jednog od čitanijih listova sprovedena anketa : Ko je najlepša srpska starleta ?

Na listi su se našle : Olja Crnogorac, koju stalno prati pitanje ”A šta ona beše radi u životu?’‘, Stanija Dobrojević (sada vec ”Survajverka”, molim lepo!), Ena Popov (toliko se trudi da se predstavi kao voditeljka a oni zapeli pa zapeli!)  Soraja Vučelić (sa ozbiljnom titulom ”Playboy zečice godine”) i Tijana Stajšić (bivša misica doduše, ali titula je izbledela a  njen lik na tv-u se jos lako nađe).

Blage veze nemamo čime se bavi: Olja Crnogorac

Zanimljvo je i to da će retko koja od njih priznati da je starleta.  Očajne su u pokušaju poslovnih ili društvenih angažovanja koje će skinuti negativne konotacije sa njihovog imena, koje prate taj termin ”starleta”.

Ako upotrebimo ovaj izraz ispravno,  recimo da su starlete kod nas mlade glumice koje će jednog dana možda biti velike zvezde : Tamara Dragičević, Nina Janković, Nevena Ristić, Danina Jeftić. Ako još ne znate za ova imena, nema veze. Valjda ćete saznati vremenom.

Ona je starleta u pravom smislu reči: Nina Janković

Zato su one tek starlete.

Ali nekako ne sumnjam da ste za Staniju i Olju čuli. I ne samo čuli. Bile starlete, u našem ili u pravom značenju – živele lepe žene! Kad već kažu da mi muški volimo očima, nek imamo i šta da volimo!  

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.