Prosize kapsule

Sprej za nos zamena za Vijagru?

Seksualna moć može se, ukoliko nemate vijagru pri ruci, povratite ubrizgavanjem spreja za nos u nozdrve, savetuju američki naučnici.

Sprej za nos koji sarži hormon “oksitocin” može da posluži kao vijagra, smatraju istraživači sa Univerziteta Kalifornija.

Studije koje su sproveli američki naučnici pokazale su da su oženjeni muškarci, koji su ušmrkivali sprej za nos koji u sebi sadrži oksitocin, poboljšali svoj seksualni učinak.

O tome su posvedočile njihove žene koje su seksualni učinak svojih muževa, posle ušmrkivanja spreja, ocenile kao “veoma zadovoljavajući”.

I ranija istraživanja pokazala su blagotvorno dejstvo oksitocina na ljubavni život. Grupa izraelsko američkih naučnika je, naime, ustanovila da oksitocin pomaže stidljivim osobama da lakše prebrode nelagodnost i nepijatnost u komunikaciji sa drugim ljudima.

Međutim, kako on podiže libido, naučnici za sada ne mogu da objasne. Veruje se da hormon “oksitocin” prirodno raste tokom uzbuđenja i da deluje zajedno sa dopaminom koji pospešuje seksualnu aktivnost.

“Imajući u vidu broj pacijenata koji pate od erektilne disfunkcije, a kojima vijagra ne pomaže, mislim da postoji potreba za novom vrstom leka. Ova studija slučaja sugeriše da ima osnova za optimizam”, rekao je doktor Majk Bajsli.

On veruje da će, ako i druga klinička ispitivanja pokažu blagotvorno dejstvo “oksitocina” na libido, mogao da se napravi lek na bazi tog hormona.

Hormon “oksitocin” se nalazi u hipotalamusu i najčešće je bo predmet ispitivanja kod žena. On se oslobađa tokom porođaja i pomaže jačanju kontrakcija kao i izlučivanju mleka za dojenje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar