Prosize kapsule

Anonimus otkriven zbog slike grudi njegove devojke

Grudi sa fotografije odvele su pripadnika Anonimusa Higinja O. Očou pravo u zatvor. Protiv njega je FBI prošle nedelje podneo optužbu sudu da je hteo da upadne u sistem američkih agencija za sprovođenje zakona.

Federalci ga optužuju da je hteo da objavi brojeve telefona i kućne adrese policijskih službenika.

Očoa ima 30-godina, po zanimanju je administrator za Linuks sistem i živi u gradu Galvestonu, u Teksasu. FBI tvrdi da je deo Anonimous hakerskih grupe “CabinCr3v” i da je učestvovao u nekoliko nezakonitih radnji.

Međutim, najzanimljiviji je način na koji je otkriven. On je, naime, svojim “ajfonom” fotografisao svoju devojku. Tu sliku koristio je kao “tvit”, kojim je na Tviteru pozvao svoju grupu na hakovanje sajtova. Zaboravio je, samo jednu sitnicu…

Fotka njegove devojke sa ajfona sadrži EKSIF. Ova skraćenica označava skup standardnih oznaka koje uključuje informacije kao što su lokacija, tip kamere i druge informacije u svakoj fotografiji sa ajfona. Pomoću GPS-a utisnute su tačne koordinate o mestu na kojem je slika napravljena. Policija je uzela info iz slike na Tviteru i ispostavilo se da je snimljena u kući hakerove devojke.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.