Prosize kapsule

Intelovi Windows 8 tableti

U Pekingu je Intel objavio specifikacije tableta koji bi trebalo da se pojave krajem godine, a pokretao bi ih  Windows 8. Suprotno očekivanjima, Intel je najavio izuzetno privlačne specifikacije, koje se ističu dobrom autonomijom, ali i snagom koju će novi Windows znati iskoristiti.

Uređaji kakve će nam Intel predstaviti potencijalna su konkurencija iPadu 3, ali možda će biti i bolji. 3G/4G konekcija omogući će nesmetan pristup mreži u pokretu uz klasičan bežični pristup, NFC i WiFi Direct. Dvojezgrični mobilni čip davaće dovoljno snage za sve potrebno, a radi se o Atomu Z2760, takozvanom Clover Trailu izrađenom u 32 nanomentra, koje ga je Intel predstavio na CES-u. Burst i HT mod rada dovoljno su fleksibilni za sve zadatke, istovremeno štedeći energiju pa ćemo tako imati čak više od 9 sati autonomije. Tanji od 9mm i lakši od 700 grama izdržaće i 30 dana na čekanju u 10 ili 11 inčnoj verziji sa ugrađenom tastaturom.

I uz predviđenu višu cenu, Intelovi će tableti ovako predstavljati ozbiljan izbor i konkurenciju ARM uređajima, koji su do sada najviše isticali vreme autonomije, ali i za koje se predviđaju ograničenja funkcija bitnih poslovnim korisnicima. Predstavljanje Windows 8 tableta očekujemo otprilike i kad sam operativni sustav, a to bi trebalo biti krajem godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar