Prosize kapsule

Atomski Rubicon

Audio kompanija Antelope najavljuje DAC pod imenom Rubicon, koji izgledom i performansama predstavlja sam vrh za audio i video reprodukciju. Osim inovativnog dizajna i kvalitetne izrade, Rubicon od ostalih DAC-ova izdvaja i vrlo precizan oscilator.

Antelope naime koristi rubidijski atomski sat kao oscilator Rubicona, koji je prema njihovim rečima od klasičnog kristalnog oscilatora (prisutnim u većini uređaja) stabilniji 100.000 puta. Oscilator ima zadatak da generiše osnovni radni takt, a o njegovoj (ne)kvaliteti zavisi nivo jittera prilikom slušanja muzike, odnosno grešaka u reprodukciji zbog neusklađenih taktova izvora i DAC-a.

Uređaj podržava do 384 kHz (za digitalno-analognu i analogno-digitalnu konverziju), a ima ugrađeno i phono pojačalo za gramofon JFET dizajna, kao i dva nivoa jačine za slušalice. Osim toga, Rubicon podržava i DLNA streaming i mrežnu povezivost i tako može poslužiti kao kvalitetan DAC unutar kućnog multimedijalnog sistema. Dostupan je veliki broj analognih i digitalnih ulaza i izlaza. Još uvek se ne zna kolika će biti cena.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.