Prosize kapsule

Legenda snukera Stiven Hendri odlazi u penziju

Legendarni igrač snukera Stiven Hendri je odlučio da se povuče i ode u zasluženu penziju. Najbolji snuker igrač svih vremena rekao je da je ovu odluku doneo još pre tri meseca.

Hendri u penziju odlazi sa sedam titula prvaka sveta, ukupno 36 titula i zaradom od osam miliona i 637 hiljada funti. 1990. postao je najmlađi prvak sveta sa samo 21 godinom, a bio je najbolji igrač sveta osam godina za redom (1990-1998).

“Postoji nekoliko razloga – raspored turnira, činjenica da ne igram snuker kakav bi želeo da igram i činjenica da ne uživam više u treninzima. Bila je to veoma jednostavna odluka”, rekao je 43-godišnji Škotlanđanin.

Hendri je povlačenje objavio nakon što je na Svetskom prvenstvu poražen od Stivena Megvajera sa ubedljivih 13-2. Međutim, u prvom kolu Hendri je napravio 11. maksimalni brejk ukupno i treći na Svetskom prvenstvu čime se izjednačio sa Ronijem O’Salivenom.

“Nije mnogo ljudi znalo za odluku koju sam doneo. Ne bih je promenio ni da sam osvojio turnir, to bi samo bio lepši način da odem u penziju. Bio sam oduševljen kada sam napravio maksimum protiv Stjuarta Bingama u prvom kolu, bio sam oduševljen da sam na svom poslednjem turniru to uradio.”

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar