Prosize kapsule

Đak prvak optužen za seksualno uznemiravanje

Šestogodišnji đak prvog razreda osnovne škole u predgrađu Denvera kažnjen je zbog seksualnog uzemiravanja pošto je, citirajući popularnu pesmu, jednoj devojčici rekao: “Ja sam seksi i znam to”.

Đak prvak je kažnjen suspenzijom iz škole na tri dana zbog seksualnog uznemiravanja i ometanja drugih đaka, navodi se u pismu koji je školska uprava poslala majci deteta, pošto je poslat kući u sredu.

Školski zvaničnici izdali su saopštenje u kojem navode da ne mogu da raspravljaju o slučaju, ali su istakli da pravilnik definiše seksualno uzmerivanje kao bilo koji nepoželjan seksualni istup, pri čemu nema ograničenja za koji uzrast to važi.

Policija u Aurori, gde se nalazi škola, saopštila je da nije umešana u slučaj, zato što se zakon tiče dece starije od 10 godina.

Dečakova majka Stefani Medous rekla je da njen sin ne zna značenje “seksualnog uznemiravanja” i da je ovo drugi put da je u nevolji zbog spominjanja pesme “I’m sexy and I know it”.

Tužilac u Denveru Kreg Silverman rekao je da učenici osnovnih škola imaju ista prava na slobodu govora kao odrasli sve dok razumeju i poštuju pravila, ali da bi škole trebalo da prihvate izuzetke.

“Ponekad kada imate politiku nulte tolerancije, završite s politikom nultog smisla”, rekao je on povodom aktuelne politike nulte toleranicije u američkoj saveznoj državi Kolorado, koja je uvedena pošto su dva đaka ubila 12 učenika i jednog nastavnika u srednjoj školi Kolumbajn.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar