Prosize kapsule

I Nokia će imati tablete

Iako su po pitanju ponude tableta u Nokiji sve donedavno bili prilično neodređeni, napokon se u Financial Timesu oglasio predsednik upravnog odbora ove firme, Jorma Ollila, koji je rekao da će Nokia izdati više različitih tableta i hibridnih mobilnih uređaja.

Prema Ollili: „Tableti su važan proizvod koji se razmatra i biće raznih hibrida i raznih formata u budućnosti“.

Već ranije je potpredsednik kompanije, Niklas Savander, rekao da se prvo mora razmisliti kakvi će ti tableti biti i šta će novo da ponude tržištu: „Ako ćemo ući u to tržište, moramo imati drugačiji pogled na stvari jer sto i prvi proizvođač tableta nije baš neka naročita opcija za privlačenje mušterija“.

Ollilin intervju Financial Timesu inače dolazi netom pre njegovog povlačenja iz kompanije u kojoj je bio punih 27 godina. Za razliku od nedavne kritike Stephena Elopa od strane jednog od bivših direktora u Nokiji koji je rekao da Elop nema viziju i da će ga Upravni odbor verovatno do kraja godine otpustiti, Ollila je Elopu dao punu podršku i navodno smatra da se stvari dobro razvijaju i da će ponovo zauzeti tržišnu poziciju koju su i imali.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar