Prosize kapsule

Gej bar zabranio strejt parovima da se ljube

Gej bar “Never Mind” u Kopenhagenu zabranio je heteroseksualnim gostima da pokazuju međusobnu naklonost, a takođe je zapretio i da će izbaciti svakoga ko se bude oglušio o to pravilo.

Vlasnik bara Kristijan Karlsen izjavio je za “Pink News” da nije želeo da diskriminiše strejt parove, već samo da zaštiti prava homoseksualaca.

“Većina strejt muškaraca ima nešto protiv homoseksualaca, pa naše obezbeđenje često mora da reaguje”, objasnio je on i dodao da je najbolje da strejt parovi izbegavaju njegov kafić.

Bar je završio u vestima nakon što je jedna gošća izbačena zato što je za stolom poljubila svog momka.

Na pitanje začuđenog gosta zbog čega je žena izbačena, član obezbeđenja je odgovorio: “Vlasnik odlučuje o tome ko ovde sme da se ljubi a ko ne sme”, prenosi “Dejli Mejl”.

“Prvo sam mislio da se šali, a kada sam shvatio da je ozbiljan rekao sam mu da narušava borbu za jednakost koju LGBT populacija u Danskoj već decenijama vodi”, rekao je Džob Džoler, inače osnivač organizacije “Homosocialt Faellesskab”.

Ipak, Karlsen ne odustaje od propisa koje sprovodi u svom baru, jer smatra da u Kopenhagenu ionako ima previše barova za heteroseksualce.

“Nemam ništa protiv toga da strejt osobe posećuju moj kafić, ali ako povedu tri, četiri ili pet prijatelja, onda to više neće biti gej bar”, objasnio je on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.