Prosize kapsule

Vatrogasci u Parizu silovali kolegu

Prestižna vatrogasna brigada Pariza saopštila je danas da se raspušta njen specijalni gimnastički tim, posle optužbi jednog od njenih mladih članova da su ga silovali članovi tima.

Jedanaest članova ove gimnastičke grupe je pod istragom zbog navoda o silovanju jednog mlađeg člana prilikom njihove interne inicijacije koja je krenula naopako.

Jedan mladi vatrogasac je optužio jednog od svojih kolega da ga je silovao flašom pred drugim vatrogascima, među kojima je bio i jedan oficir, posle seanse inicijacije koja je loše krenula u autobusu u kome se gimnastičarski tim vraćao sa jednog takmičenja 6. maja.

Ta scena snimljena je mobilnim telefonom. Drugi vatrogasac se žalio da su ga tukli u istom autobusu. Jedan vatrogasac je pod istragom za silovanje i seksualni napad, i samo on je u pritvoru. Još dva gimnastičara vatrogasca su pod istragom zbog seksualnog napastvovanja.

Sedam vatrogasaca se ispituje zbog namernog nasilja, a još tri zbog nesprečavanja izvršenja zločina ili prekršaja. Oslobođeni vatrogasci su predati vojnim vlastima koje su sa svoje strane otvorile internu istragu.

Advokat vatrogasaca koji su uložili zalbu rekao je da se osobe koje su pod istragom priznale nasilje kome su bile izložene dve zrtve. Gimnastička grupa ove vatrogasne brigade formirana je 1919. godine, i okuplja 50 gimnastičara, od kojih njih 33 učestvuju u spektaklu “virtuozi vatre”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.