Prosize kapsule

Žene biraju mangupe pod uticajem hormona

Hormoni su krivi što žene vole loše momke, tvrde naučnici, a razlog je to što tokom ovulacije hormoni utiču na procenu žena kojeg će muškarca da odaberu. A one, vođene hormonima, obično biraju one zgodne, a ne pouzdane.

“Nekadašnja istraživanja pokazala su da žene u vreme ovulacije privlače seksi i zgodni muškarci poput Džordža Klunija ili Džejmsa Bonda, ali bilo je nejasno zašto se udaju za barabe”,  izjavila je Kristina Durant, koja je vodila istraživanje na Univerzitetu u Teksasu.

Žene su pregledale online profile zgodnih muškaraca i onih pouzdanih za vreme visoke i niske plodnosti, zatim su ocenjivale koji bi od njih bio odličan otac i koji bi se bolje brinuo o domaćinstvu. Pre i tokom ovulacije žene su verovale da će seksi muškarci više pridoneti kućnim obavezama.

“Pod uticajem hormona, žene se samozavaravaju i uveravaju sebe da će seksi i nevaljali momci postati odani partneri i dobri očevi i tako gospodin Krivi postaje gospodin Savršeni”, izjavila je kristina.

U drugom istraživanju žene su direktno razgovarale direktno s glumcima koji su glumili nevaljale momke i onima koji su glumili dobrice. Opet se pokazalo da veruju kako će buntovnici biti bolji očevi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.