Prosize kapsule

Novi Sad: Kradljivac ukrao tapete ali ga ubedili da ih vrati

Troje Novosađana uspelo je da ubedi lopova koji je ukrao tapete iz jedne radnje u centru grada da ih vrati, ispričali su danas agenciji Beta očevici tog događaja.

“Neka žena je vikala:’Držte ga, zaustavite ga’ i pored mene je protrčao muškarac sa svežnjem tapeta u rukama. Potrčali smo za njim, žena iz prodavnice i ja, a pridružio nam se i jedan mladić na motoru”, ispričao je Beti učesnik u događaju.

Dodao je da je lopova sustigao trčeći od Pašićeve do Ulice Đure Daničića, do Riblje pijace.

“Stajao je i gledao me čudno…Rekao sam mu da nije lepo to što radi, a on me je i dalje gledao čudno. Tada su stigli i prodavačica i mladić na motoru i onda smo ga ubedili da ostavi plen, a onda ode, što je i učinio”, ispričao je taj građanin.

Dodao je da je tek kasnije postao svestan da je lopov bio duplo krupniji od njega i da je zapravo samog sebe izložio opasnosti.

“Ali, osećaj je vrlo prijatan. Nisam bio apatičan i nemi posmatrač, instiktivno sam reagovao i potrčao bez razmišljanja za njim. Posebno mi je drago što mi se i taj mladić na motoru pridružio. Nadam se da se svest u narodu menja i da ljudi žele da pomognu jedni drugima u nevolji”, kazao je taj građanin.

On nije želeo da mu se ime pominje u medijima, jer je, kako je rekao, mnogo važniji gest nego ime onoga koji je u njemu učestvovao.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar