Prosize kapsule

Pad vrednosti akcija Fejsbuka

Drugog dana trgovanja akcijama društvene mreže Fejsbuk, njihova vrednost pala je za neverovatnih 13 odsto, pa je, sa početnih 38,23 dolara, u jednom jedna akcija vredela ‘’samo’’ 33 dolara.Tim padom vrednosti akcija za oko dve milijarde dolara, Mark Zakerberg je izgubio više od 13 milijardi dolara berzanske vrednosti Fejsbuka.

Akcija Fejsbuka su bile među najiščekivanijim ove godine. Stručnjaci su objašnjavali kako će Fejsbuk biti u tom smislu “predvodnik” ostalim društvenim mrežama da izađu na berzu. Što se tiče pada cena, ulagači se verovatno premišljaju o akcijama, objašnjavaju stručnjaci.

Mnogi još smatraju da su akcije po ceni od 38 dolara skupe za tako “mladu” firmu kao što je Fejsbuk. Oko 581 milion akcija je prodato u petak za samo pet sati, dok je juče za 15 minuta prodato 52 miliona akcija. Portparol Fejsbuka je odbio da komentariše pad vrednosti akcija.

Vest o promeni na berzi je stigla samo dva dana pošto se Zakerberg oženio sa svojom dugogodišnjom devojkom Prisilom Čan. Markovo carstvo i dalje na berzi vredi 91 milijardu dolara, a advokati specijalizovani za razvode bogatih kažu da su osnivač Fejsbuka i Prisila sigurno potpisali bredbračni ugovor u kom postoji i tačka koja definiše kako će u slučaju razvoda podeliti akcije Fejsbuka.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.