Prosize kapsule

Album Iron Maidena izabran za najbolju britansku ploču

Album grupe Iron Maiden “The Number Of The Beast” izglasan je kao najbolji britanski album u poslednjih 60 godina u anketi koju je sproveo lanac prodavnica HMV.

Na drugo mesto se plasirao album grupe Depeche Mode “Violator”, dok su The Beatles u prvih 10 zastupljeni sa ukupno 4 albuma. od kojih je najbolje plasiran “‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band” na trećem mestu.

Ostala tri albuma popularnih Beatlesa su “Abbey Road” na četvrtom mestu, “Revolver” na šestom i “Beli album” na desetom, dok je album grupe Pink Floyd “Dark Side Of The Moon” zauzeo peto mesto. Grupa Queen se našla na mestu bro seda sa albumom “A Night At The Opera”, Oasis su zauzeli osmo mesto sa albumom “(What’s the story) morning glory?, a Adele je sa albumom “21” završila na desetom mestu.

Bruce Dickinson, frontmen Iron Maidena rekao je tim povodom da su članovi benda iznenađeni i da im je drago što su se našli na mestu broj jedan, jer su se našli u društvu vrlo uticajnih ploča u poslednjih 60 godina, kao i da to potvrđuje njihovu vrednost tokom vremena.

“Mi smo britanski bend koji je osvojio prvo mesto u glasanju britanske publike u jubularnoj godini, tako da to za nas mnogo znači”, dodao je Dikinson.

U top 10 ove ankete nisu uspeli da se plasiraju The Clash sa albumom “London calling” (13. mesto), Dejvid Bouvi “‘The Rise and Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (14. mesto), The Smiths “The Queen Is Dead” (15. mesto), Radiohead “OK Computer” (17. mesto), Black Sabath sa njihovim istoimenim albumom (16. mesto). Albumi grupa The Who, Sex Pistols, Blur, Stone Roses, The Cure, Joy Division, Arctic Monkeys, Pulp and The Rolling Stones nisu uspeli da uđu u 20 prvoplasiranih.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar