Prosize kapsule

Fejsbuk kupuje Operu?

Neslužbene informacije upućuju da bi Fejsbuk mogao kupiti norvešku kompaniju Opera Software, poznatu po internet pretraživaču Opera. Neimenovani izvor upoznat sa planovima kompanija tvrdi da Fejsbuk i Opera već pregovaraju o transakciji, dok kompanije službeno ne komentarišu ove informacije.

Fejsbuk već neko vreme ima potrebu za vlastitim pretraživačem interneta kako bi mogao bolje promovisati društvenu mrežu, osobito među mobilnim korisnicima pametnih telefona i tableta, a kupovina Opere bi mogao biti najjednostavniji i najbrži način da kompanija ostvari navedeni cilj. Gugl je već implementirao Google+ funkcionalnosti u svoj preglednik Chrome, a čak je i Yahoo nedavno predstavio Internet preglednik Axis.

Još informacija iz istog izvora navodi da Opera Software trenutno ne zapošljava nove radnike, što bi takođe mogao biti znak da kompanija priprema veći poslovni potez i pregovara sa potencijalnim kupcem. Preglednik Opera koristi preko 200 milijona korisnika na svim platformama, aposebno se koristi na velikom broju mobilnih uređaja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.