Prosize kapsule

SoundBlasterAxx zvučnici

Medijska pompa oko novog Creative Labsovog Sound Blastera kulminirala je na relativno neimpresivan način. Umesto nove serije zvučnih kartica, Creative je predstavio zanimljive zvučnike koji u sebi imaju integrisan novi SB-Axx1 zvučni kontroler, kao i stereo mikrofon.

Iako modeli iz Sound Blaster Axx reprodukuju stereo zvuk, sastoje se od samo jednog dela koji u sebi osim navedenih komponenti sadrži i dva zvučna drivera. Zanimljivo je da Creative u specifikacijama uopšte ne spominje kolika je zapravo snaga novih zvučnika što je jasan pokazatelj da je reč o zvučnicima koji nisu namenjeni tradicionalnim korisnicima.

 

Dva snažnija modela novih zvučnika (SBX 20 i SBX 10) moguće je sa uređajima spojiti putem Bluetootha dok najslabiji model SBX 8 podržava samo USB priključak. Kažemo spojiti sa uređajima, a ne računarom jer Creative eksplicitno navodi da su Axx zvučnici savršeni za korištenje sa smart telefonima i tablet računarima. Na vrhu zvučnika, koji su oblikovani poput visokog valjka sa heksagonalnim, a ne oblim plaštom, nalaze se kontrole osetljive na dodir koje su uz to i pozadinski osvetljene. 

Za nove Creativove zvučnike potrebno je izdvojiti 100, 150 ili 200 dolara, a na tržištu bi se trebali pojaviti tokom jula.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar