Prosize kapsule

Eagle XG Slim za još tanje mobilne telefone

Američka kompanija Corning širi ponudu Gorilla Glass proizvoda za zaštitu ekrana modernih uređaja. Kompanija će na sajmu SID u Bostonu izložiti nekoliko proizvoda sa Gorilla Glassom 2, novo izdanje savitljivog Gorilla Glassa kao i liniju Eagle XG Slim za tablete, čitače elektronskih knjiga, smart telefone i ostale mobilne uređaje.

Corning Eagle XG Slim i dalje ima izuzetnu čvrstoću i otpornost na ogrebotine, što je i proslavilo Gorilla Glass među današnjim pametnim telefonima i tabletima, ali i znatno manju debljinu što otvara nove mogućnosti primene i dizajna još tanjih uređaja. Verzija Eagle XG supstrata za mobilne uređaje debljine je 0,4 milimetra, dok je izdanje za ekrane većih dijagonala (televizori i monitori) debljine 0,5 milimetara.

Prema Corningovim rečima, Eagle XG je prvo staklo za LCD ekrane u čijoj se proizvodnji ne koriste opasne hemikalije poput arsena, antimona, barijuma i halogenida. Na SID-u će biti pokazan i 82-inčni multitouch ekran zaštićen novom generacijom standardnog Gorilla Glassa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.