Prosize kapsule

Šamaranje u grčkoj političkoj TV emisiji (VIDEO)

Tužilaštvo u Atini izdalo je nalog za hapšenje portparola ultradesničarske stranke Elijasa Kasidiarisa zbog toga što je, u televizijskoj emisiji koja je emitovana uživo, napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu levičarske partije Siriza.

Kasidiaris, bivši poslanik stranke “Hrisi avgi” (Zlatna zora), prvo je tokom žučne diskusije na privatnoj televiziji Antena polio vodom iz čaše Renu Duru, koja je njegovu partiju optužila da vraća Grčku pet vekova unazad, a njega da je pre pet godina bio umešan u oružanu pljačku, prenele su agencije.

Bivši poslanik KP Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.

Tužilaštvo u Atini izdalo je nalog za hapšenje Kasidiarisa. Predstavnici grčkih političkih partija osudili su Kasidiarisovo ponašanje.

Debata na televiziji vođena je 10 dana uoči ponovljenih izbora u Grčkoj, zakazanih za 17. juni. Grčka je bila primorana da raspiše nove izbore pošto posle parlamentarnih izbora 6. maja niko nije uspeo da formira vladu.

“Hrisi avgi”, koju mnogi smatraju neonacističkom strankom, iznenadila je čitavu Evropu kada je 6. maja osvojila sedam odsto glasova i ušla u parlament.

To je prvi put od okončanja vojne hunte 1974. godine da je u grčku skupštinu ušla neka ekstremnodesničarska partija. Lider te stranke Nikos Mihaloliakos izjavio je da u logoru u Aušvicu nije bilo gasnih komora, a doveo je u pitanje i broj ubijenih Jevreja tokom holokausta.

Mihaloliakos je predložio i da se na grčko-tursku granicu postavi minsko polje kako bi se sprečili upadi ilegalnih imigranata.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.