Prosize kapsule

Predbračnim ugovorom regulišu i učestalost seksa u braku

Advokati u Americi beleže sve veću potražnju za predbračnim ugovorima, sporazumima i zahtevima koje nevenčani parovi potpisuju kako bi rešili neke probleme u svojim odnosima, čak i pre nego počnu da razmišljaju o braku.

Istraživanje American Academy of Matrimonial Lawyers je pokazalo da je u poslednjih pet godina ovaj trend porastao za 39 odsto.

“Sve je više onih koji odlažu brak, a svesniji su toga da, što su stariji, to imaju više toga da zaštite”, kaže Ken Altšuler, predsednik AAML-a.

Za razliku od klasičnog predbračnog ugovora koji se obično bavi finansijskim pitanjima u slučaju razvoda, u ovom predbračnom sporazumu parovi se dogovaraju o pitanjima koja se odnose na međusobna očekivanja kojima bi rešili neke probleme u vezi.

Takav sporazum može da uključi podelu rada kada su u pitanju poslovi u domaćinstvu, učestalost seksualnih odnosa, ali i koliko i kako će par kvalitetno zajedno provoditi vremena.

“Svaka stranka ovako ima pravo i priliku da pregovara o vezi”, tvrdi Keli M. Roberts, bračna savetnica iz Oklahoma Sitija, dodajući da se takav sporazum bazira na kapitalu odnosa, a ne novca.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.