Prosize kapsule

72 gola na dve utakmice!!! (VIDEO)

Džarovski - najveći mag nameštanja utakmica u bivšoj SFRJ

Dok evropsko prvenstvo ulazi u završnicu, u Rumuniji se igrao baraž za plasman u viši rang, pa su Rumuni procenili da se neće primetiti ”zanimljivi” rezultati na dve odigrane utakmice. Koliko nam je poznato Velibor Džarovski nije imao udela ni za jedan postignut rezultat. 

Vointa Lanuri i Puješti su se pred poslednje kolo borili za jedino preostalo mesto koje vodi u viši rang takmičenja, sa tim da je Puješti bila potrebna pobeda od šest golova više.

Znajući računicu fudbaleri Puještia su u poslednjem kolu pobedili Česlau sa 36:2, ali im ni ta astronomska pobeda nije pomogla s’obzirom da je ekipa Vointa uspela da savladala ekipu Peskarusula sa 33:1.

Povodom ovih krajnje čudnih (da ne kažemo nameštenih) rezultata ogasio se i fudbalski savez Rumunije, koji je diskvalifikovao sve četiri ekipe i dao priliku Unireji iz Štalpua da se bori za baraž, ali su i oni odigrali utakmicu sa “sumnjivim” rezultatom protiv Vernestija, koja je završena 7:7.

Gazda Vointe iz Lanura Konstantin Krste tvrdi da njegova ekipa nije namestila rezultat, već da su igrači imali motiv više zbog premija koje bi dobili ukoliko bi se ekipa plasirala u viši rang takmičenja.

Odlično, sada cela zemlja zna za nas. Publicitet se ne deli na loš ili dobar. Nismo platili gostima da nas puste, moji momci su imali premije od 12 evra (velike su to pare!)  ako pobede! Za razliku od nas, Puješti je platio rivale 2.200 evra, to je prava mafija, a ne ovo što smo mi učinili“, rekao je Krsta.

Na njegove reči nadovezao se i trener Tase Laptoju.

Moji igrači su pričali sa gostujućim igračima i pitali su ih da ih puste, ali tek nakon što smo čuli da Puješti vodi sa velikom razlikom na poluvremenu. Mi ni nemamo pare da potplatimo protivnike. Odlučili smo da igramo po njihovim pravilima, pa nismo mi glupi!”, rekao je Laptoju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.