Prosize kapsule

Acer Timeline Ultra M5

I „normalni“ ultrabukovi još uvek postoje

Iako je Acer prikazao svoje ultrabukove Timeline Ultra M5 na sajmu Computex, u moru “tabletoida” sa Windows-ima 8 nisu došli do izražaja, a ni svi detalji o ovim laptopovima nisu bili poznati. Kompanija je sada objavila pune specifikacije, cene i datume početka prodaje na američkom tržištu.

Timeline Ultra M5 će biti dostupan u izboru sa ekranom dijagonale od 14 ili 15 inča sa rezolucijom od 1.366 x 768 piksela. U osnovnoj konfiguraciji dobijaće se 1,5-gigahercni Intelov procesor Sandy Bridge, dok će u naprednijim konfiguracijama biti moguće dobiti i procesore novije generacije – Ivy Bridge. Za pohranu veće količine podataka koristiće se klasični disk sa kapacitetom od 500 GB, dok će za instaliranje OS-a i programa poslužiti SSD sa kapacitetom od 20 GB. Na 14-inčnom modelu pored integrisane Intelove grafike biće moguće odabrati i Nvidia-inu GeForce GT640M LE, dok će 15-inčni sa ovim čipom dolaziti standardno.

Najavljene cene osnovnih modela za američko tržište su 680 dolara za 14-inčni, odnosno 830 dolara za 15-inčni model. Isporuke kreću krajem jula.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.