Prosize kapsule

Google-ova zaštita od zloćudnih sadržaja

Google-ovi predstavnici ističu kako uprkos svim tehnologijama za zaštitu i dalje je bitno da su korisnici oprezni prilikom pregleda internet stranica

Google se pohvalio svojim aktivnostima vezanim za zaštitu korisnika od zloćudnih sadržaja putem svojeg Safe Browsing API-a i drugih tehnologija.

Na službenom blogu Google-ovi predstavnici objavili su kako svakog dana otkriju u proseku oko 9.500 novih internet stranica sa zloćudnim sadržajem, bilo da se radi o “nevinim” stranicama, na koje je bez znanja njihovih autora postavljen zloćudni sadržaj, ili stranica koje su ciljano napravljene za distribuciju zloćudnih sadržaja i druge zloćudne aktivnosti.

Takođe se navodi kako oko 600 miliona korisnika Chrome-a, Firefox-a i Safari-a svakog dana vide nekoliko miliona upozorenja vezanih uz zloćudni softver i moguće druge pretnje. Između 12 i 14 miliona upita putem Google-ove pretrage svakog dana rezultira upozorenjima vezanim za potencijalno opasne stranice.

Google-ovi predstavnici ističu kako uprkos svim tehnologijama za zaštitu i dalje je bitno da su korisnici oprezni prilikom pregleda internet stranica, odnosno ukoliko naiđu na sadržaje koji su im sumnjivi, bolje da ih provere i/ili prijave nego da samo “kliknu” i idu dalje.

©Muskimagazin.com

 

Slični tekstovi

Ostavite komentar