Prosize kapsule

Bez sujete

Jedan od glavnih problema koje imamo sa sobom, a kada je u pitanju suprotni pol, jeste naša sujeta. Ona nekad može da bude toliko strašna i jaka, da od nas za čas može da napravi budale i paćenike, kojima se ovi sa strane samo smeju a pomalo i čude.

Obično moje drugarice i ja nekako uspevamo da slomimo sujetu, pa ako ne uspemo to same sa sobom da rešimo, onda jedan zajednički razgovor uz kafu zna da reši mnogo toga i spreči glupe rečenice, postupke i iznad svega u današnje vreme, najgluplje sms poruke.

Baš nedavno se mojoj dobroj drugarici desila jedna takva situacija sa sujetnim tipom, i mogu da vam kažem da smo mi sve potpuno ostale bez teksta i onako, kad vidimo tog momka u gradu ovih dana, pomalo nam ga bude i žao jer smo ubeđene da je samo ispao budala zbog te sujete i da to zapravo i nije u stvarnom životu.

Ovako je bilo – jedan zajednički prijatelj je pomislio kako bi bilo dobro da upozna svog druga i moju drugaricu. Procenio je da su njih dvoje prilično kompatibilni, da imaju slična interesovanja, da će se sve to lepo uklopiti i njih dvoje će biti lep par. Kad smo čule za tu ideju, i nama se svidela jer je stvarno delovalo kao da će sve to dobro funkcionisati. Prvi dejt je uspešno prošao, on je bio zadovoljan provodadžijskim poslom svog druga a ona nam je rekla da su se lepo ispričali, da joj je vreme užasno brzo prošlo i da joj on deluje kao super momak, na mestu i sa obe noge na zemlji. Međutim, već sutradan je došlo do problema jer je zapravo ona bila ta koja uopšte nije stajala ni sa jednom nogom na zemlji…

Pre impulsivne rekacije treba izbrojati…do koliko god je potrebno

Priznala nam je svima kako je još uvek zaljubljena u bivšeg momka i kako sebe ne može da zamisli sa nekim drugim. Zajednički drugar je to brže bolje preneo svom drugu i šta? Rodila se sujeta ogromna kao kuća! Umesto da iskulira, da je zaboravi ili na kraju krajeva, ako mu se već toliko svidela, da sačeka neko vreme pa da je pozove opet na piće, u bioskop ili nešto… A ne! On je u svojoj sujetnoj glavi stvorio ideju kako će on sada nju da zajebe, opako ili nikako! Sve u svemu, počeo je da glumi frajera, ili kako mi to kažemo „je**ča – presretača“ i što je najgore počeo je da joj šalje takve sms-ove, kao… Dvosmislene, ako me razumete! Uf! Nije se baš proslavio u svojoj ideji verovatno da je odvuče u krevet pa ostavi (jako inovativno), jer je ona nesrećnica već i njemu počela da kuka o svojoj nesrećnoj ljubavi i tome kako bi sve na svetu dala da je sada sa onim bivšim (?!?!?!).

Na kraju, on je u svojim sms porukama počeo da vređa i tog njenog bivšeg – e vidite, to je vrhunac sujete! Smešno je, šta da se radi, ali tako je. On je počeo njoj da vređa njenog bivšeg momka, naravno ne zna čoveka, ne zna ni o čemu se radi. Nama je to bilo beskrajno smešno i dok je ona u neverici čitala njihovu sms prepisku, mi smo je samo pitale: „Pa dobro, zašto si se ti uopšte nastavljala sa njim?“ a ona je rekla: „Ne znam ni ja… Valjda da mogu još nekom da kukam, znam da sam vama dosadna…“.

Koliko god ova priča delovala blesavo i besmisleno, ja hoću da skrenem pažnju na sujetnog momka kome više nema povratka kod naše drugarice. A glupo je, zar ne? Mogli su makar ostati u nekakvim OK odnosima. Na kraju, pa oni su popili jednu kafu i ništa više… Nije se tu niko nikom obećao pa sad da se ovaj drugi ljuti… Gluposti.

Kad proradi sujeta (a često proradi) samo izbrojte… pa i do milion ako treba. Nemojte da pravite gluposti i da stvarate lošu sliku o sebi u tuđim očima… E to je besmisleno, a ne ova priča.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.