Prosize kapsule

Pravo vreme za raskid

Svi znamo i svi smo makar jednom bili svedoci da nema lepog i lakog raskida veze. Sve to teško ide i često bude još teže kada se premaši onaj pravi odnosno optimalni rok, veza se razvuče i između dvoje ljudi se razviju loša osećanja.

Pa sad… hteli mi to da priznamo ili ne, istina je da uvek postoje mali ali vrlo jasni znakovi koji nam govore da je kraj. To treba ozbiljno da shvatimo, da ni po koju cenu ne žmurimo (na jedno ili oba oka) i da skupimo snage da i taj neprijatan posao obavimo (jer će to neminovno desiti).

Mislim da je uvek prvi znak, odnosno ono što više nagoveštava kraj, ono čuveno šesto čulo, osećaj u stomaku koji nas, kad malo bolje razmislimo nikada nije ni prevario. Možda je najbolje taj osećaj proveriti na konkretnim stvarima – hoću da kažem da malo špijunaže nikad nije na odmet, malo sumnje u sve što smo uzimali zdravo za gotovo i tako te stvari.

Nekad kada postoji odsustvo želje da se poveruje tom osećaju, dođe do potiskivanja i tek kada prođe vremena, svađa i svega, onda se setimo da smo u te loše stvari zapravo oduvek i sumnjali a one su se dešavale tu ispred našeg nosa. Sve u svemu, treba poverovati svom stomaku i proveriti o čemu se radi – iako se u ovom slučaju gotovo uvek radi o prevari.A to je definitivno sasvim dovoljan razlog za razilaženje jer prevara ujedno znači i laž… I mislim ako ćemo da nastavljamo onda ima i ona da ko laže taj i krade i tako u krug.

Uvek znaš da je kraj blizu, ali zavaravaš sebe

Jedno je sigurno – osoba koja vas vara sasvim sigurno ne zaslužuje bilo kakvu vrstu šanse za iskupljenje niti bilo kakvu vrstu vaše naklonosti i razumevanja. Potrebno je jedino da u tom momentu i jedna i druga strana razumeju samo jednu reč – kraj.

Osim prevare naravno postoje i drugi razlozi razilaženja. Nekada ljubav jednostavno prestaje da postoji i sve ostalo je onda uzalud. To je ono kad kao u Ani Karenjinoj počne da vas nervira nečije uvo. To je pravi pakao i ostajanjem u takvoj vezi samo sebe mučimo i opterećujemo svoje nerve jer ne možemo da skupimo snagu da kažemo sebi i onom drugom da je kraj.

Zapamtite, kada počne da vam smeta nešto što ste na početku voleli (onako čisto i bez nekog posebnog razloga) to je definitivno kraji to je i te kako pravi tajming za raskid. Sigurno je da postoji nekakav razlog zbog kog ste prestali da volite jednu osobu, pa čak i kada ne možete da dokučite i skapirate zbog čega se sve to desilo, najbolje je da se raziđete i koliko toliko sačuvate makar lepu uspomenu.

Povremene svađe su ok, dok ne postanu hronične

Ne mislim ja da svako afektno stanje i svaku svađu treba tumačiti kao razlog za razilaženje ali ako to postane učestalo i ako je više ružnih i dosadnih momenata nego onih lepih onda treba prekinuti tu agoniju. Ne možemo se pomiriti sa činjenicom da ćemo zbog odličnih sat vremena patiti i nervirati se narednih nedelju dana – nijedan momak i nijedna devojka nisu vredni toga.

Slažem se da treba više puta razmisliti o svemu, o onome što dobijamo i onome što gubimo, da treba nekad „spustiti loptu“ i razumeti da nije svaki dan savršen. Ali isto tako mislim da u svom tom razmišljanju zapravo i dolazimo do zaključaka koji nam govore da li je vredno ili nije.

Dakle – ako ne ide, to onda nije ništa dobro. To onda znači samo jedno – kraj. I to bez obzira da li ste na početku veze ili u nekakvoj dugogodišnjoj i naizgled skladnoj vezi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.