Prosize kapsule

Uskoro gel za kontracepciju za muškarce

Naučnici iz Los Anđelesa rade na gelu za kontracepciju za muškarce koji za sada prilikom testiranja nije pokazao nikakve negativne efekte korišćenja. Ipak, moraćemo još da sačekamo dok se ne nađe u slobodnoj prodaji.

Gel na kome rade istraživači iz Medicinskog centra UCLA u Los Anđelesu ima veliki potencijal i minimalne nuspojave. Gel sadrži testosteron i progestin, sintetički hormon koji ima cilj da imitira progesteron koji povećava kontraceptivni efekat testosterona u muškarcu.

Iako bi se pomislilo da se ovaj gel nanosi nepresredno pre odnosa, on više podseća na flaster koji ženama menja pilule. Gel se nanosi na kožu i deluje tako što smanjuje količinu sperme koju muškarac izbaci pri ejakulaciji

Iron Abs za vas

Za razliku od drugih muških kontraceptiva, “Nestoron”, kako se u periodu istraživanja naziva ovaj gel, nije pokazao negativne efekte poput bujanja akni i povišenog holesterola.

Prednost gela je što će moći da se koristi kod kuće, uz uputstvo lekara ali bez odlaska do najbliže medicinske ustanove.

Iako je ovaj gel pokazao veliki potencijal, potrebno je da prođe još istraživanja kako bi se našao u slobodnoj prodaji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar