Prosize kapsule

Munjeviti MSI N680GTX Lightning

MSI je napokon službeno predstavio N680GTX Lightning, kompanijinu modifikovanu grafičku karticu iz cenjene linije Lightning. Osim samog Nvidia-jinog GPU-a, za izradu ove kartice u potpunosti su odgovorni MSI-jevi inženjeri, uključujući posebno dizajniran PCB i sistem hlađenja TwinFrozr IV.

Kartica ima pet toplovodnih cevi (tri 6-milimetarske i dve od 8 mm) i dva 100-milimetarska ventilatora te tako postiže 16 stepeni nižu temperaturu u odnosu na referentni Nvidia-jin hladnjak. Kartica ima CHiL-ov digitalni PWM kontroler i 8+3-fazni VRM dizajn kao i najkvalitetnije komponente unutar MSI-jevog Military Class III dizajna, poput DirectFET-ove International Rectifier.

Tu je i GPU Reactor, modul za kvalitetnije napajanje grafičkog procesora i stabilniji rad prilikom overklokinga. Za entuzijaste su tu i V-Check Point kontakti za merenje napona GPU-a, memorije i PLL-a kao i nadzor radnih temperatura. Kartica je naravno i kompanijski overklokirana sa radnim taktovima od 1.110 MHz za GPU (1.176 MHz Boost Clock) i efektivnih 6.008 MHz za dva gigabajta GDDR5 memorije. Očekivana cena MSI-jeve nove Lightning kartice iznosi oko 580 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.