Prosize kapsule

Slučaj vibrator: Crnogorski hirurzi nisu prekršili propise

Crnogorski hirurzi koji su mobilnim telefonom slikali vibrator prethodno izvađen iz anusa svog sugrađanina kojeg je u KC Crne Gore dovela žena nisu prekršili nikakav propis.

To je rezultat disciplinskog postupka protiv dva lekara i četiri medicinske sestre – tehničara, koji su prošlog meseca u crnogorskom Kliničkom centru u Podgorici svojim telefonom snimili tek izvađen vibrator iz anusa pacijenta.

Utvrđeno je da nisu povređena prava čoveka koga je sa zaglavljenim vibratorom u ovu zdravstvenu ustanovu dovela supruga, kao i da je to seksualno pomagalo izvađeno u potpunosti po zakonu.

“Zaposleni su odgovorni za to što su 2. juna 2012. godine oko 21 čas, na svom radnom mestu, tokom hirurške intervencije, neovlašćeno privatnim mobilnim telefonima snimali i fotografisali strano telo-preparat, pri čemu su počinili povredu radne dužnosti. Utvrđeno je da nije snimana sama intervencija, pa tako nije ugrožena privatnost pacijenta”, odgovorili su iz PR službe KC CG i dodali da će zaposlenima za učinjenu lakšu povredu dužnosti biti izrečena disciplinska mera i da će im se naredna dva meseca od plate odbijati 10 odsto zarade.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar