Prosize kapsule

YouTube uvodi red u komentare

Kompanija Google, vlasnik YouTubea, planira da uvede red u komentare na najvećem sajtu za razmenu video klipova.

Na godišnjoj konferenciji Googlea, direktor razvoja na YouTubeu Dror Šmišovic najavio je da se radi na sprečavanju zloupotreba komentara. U delu konferencije predviđene za pitanja i odgovore, neko iz publike je pitao  šta da radi sa agresivnim, vulgarnim, glupim komentarima na svom YouTube kanalu.

“Komentari su Divlji zapad YouTubea. Radimo na poboljšanju tog sistema i trebalo bi da za par meseci predstavimo nova rešenja”, rekao je Šmišovic.

Dodatne detaljne nije uznosio ali se pretpostavlja da za početak neće više biti anonimnih komentara. Korisnici YouTubea sada mogu da onemoguće komentare ali se na taj način onemogućavaju svi korisnici,a ne samo oni agresivni, da komentarišu video klipove.

Komentari na YouTubeu su toliko puni agresivnosti, psovki, gluposti da postoji blog naslovljen “Glupi YouTube komentari” koji skuplja najgore od najgoreg.

Sajt Wired pretpostavlja da će prvi korak u filtriranju biti zahtev da onaj ko ostavlja komentare ostavi i podatke o sebi, kako bi se sprečila “anonimna anarhija”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.