Prosize kapsule

Beskućnik na prevaru odsedao u najskupljim hotelima

Amerikanac Dejvid Prajs iz Orlanda je beskućnik već dve godine a taj svoj problem rešavao je tako što je odsedao u luksuznim hotelima na Floridi i za sve račune zaduživao bivše goste.

Američka Policija na Floridi je saopštila da je po pravilu Dejvid Prajs ulazio u sobe neposredno nakon odjavljivanja gostiju, recepciji iz sobe prijavljivao da će ipak u sobi ostati još neko izvesno vreme, nakon čega su recepcionari za sve troškove “produženog boravka” zaduživali njihove bivše goste i na taj način je uspeo da izvrši rezervacije soba u luksuznim hotelima, između ostalih i u lancu Ric-Karlton hotela.

Jedan od oštećenih, kome je Prajs napravio račun od blizu 9.000 dolara u hotelu Portofino Bay, izjavio je da mu nije jasno na koji način je prevarant uspeo da dođe do podataka o njegovim platnim karticama kojima je plaćao luksuzne usluge poput najkvalitetnijih vina i jela u naluksuznijim hotelskim restoranima.

Dejvid Prajs uhapšen u petak 1. jula kada je pokušao da produži rezervaciju koju je napravio radnik hotela, a biće optužen po nekoliko stavki uključujući prevaru i krađu.

Ovaj neobični slučaj je istog trenutka upalio “crveno svetlo” u velikim hotelskim lancima u kojima su rešili da ispitaju svoje bezbednosne procedure koje su se pokazale izuzetno ranjivim zbog, kako su objasnili, fokusiranosti osoblja hotela na besprekornu uslugu koju žele da pruže gostima, pri čemu se preocedura identifikacije ličnosti prilično zanemaruje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar