Prosize kapsule

Šta žene misle o mačo muškarcima?

On je samouveren, misli da može da zavede svaku ženu, preponosan je, superioran, suprotan od toplog, nežnog muškarca. Ako ženu vidi na ulici, zahtevaće da se vrati u kuhinju, indirektnost nije njegova osobina, na bahatom ponašanju je diplomirao i  sve što želi njegovo je.

Pred njim cela kafana treba da drhti, žene odavno treba da su pod njegovim nogama, i niko ne sme da mu protivureči.

Iako se čini da za ovakve muškarce treba da koristimo naziv kao što je seljačina, oni se kroz istoriju nazivaju mačo muškarcima.

Pojedini muškarci im se dive zbog snage, viška samopouzdanja i pokušavaju da od njih ukradu neku foru za prilazak ženi.

Ali, kako ih žene vide?

Istorija nas je učila da je muškarac borbom donosio hranu u kuću, obavljao teške poslove, a žena se brinula o ognjištu i porodici. To je muškarcima davalo osećaj superiornosti nad ženama, osećaj dominacije i snage. Vekovi su prolazili, usvojili su se neki novi obrasci ponašanja ali muškarci i dalje imaju potrebu da se dokazuju kao oni koji sve mogu. Tako su se i održali mačo muškarci u 21.veku. Vremenom su im apetiti rasli, pa su umesto konja i zaprege želeli i hvalili se novim modelima automobila.

Postavljali su se kao vredni poštovanja iako druge tako ne tretiraju. Ženama su privlačni jer sa njima nema igrica, jer su strastveni, pružaju lažan osećaj sigurnosti ali retko koja žena može da zamisli budućnost sa mačo muškarcem.

Svesni smo da postoje, da su suprotnost finim momcima iz kraja, navikle smo da ih viđamo u društvu ili lepotica ili prosečnih devojaka koje ne smeju da pisnu, ponekad smo i same bile sa nekim ili poželele jednog takvog. Deluju nam kao da nas njihov zagrljaj može zaštiti od svega, ali smo vrlo dobro svesne da sa takvim muškarcima nema budnoćnosti, bar ne one u kojima smo ravnopravne sa njima. Zato se tatine ćerke udaju za njih. Zato se za njih udaju žene koje ne umeju same da donose odluke o svom životu i koje trebaju nekoga da se uvek brine o njima.

Ipak, kako godine prolaze žene su svesnije da nije sve u donošenju novca u kuću. Ima nešto, a to je mnogo više, i u ljubavi, sigurnosti, porodici, emotivnoj stabilnosti.  Ženama je postao cilj da nađu muškarca koji ima i emotivnu stranu, i zato mačo muškarci polako padaju u zaborav. U vezi , kao i u svemu u životu, većina toga je stvar kompromisa, dogovora i prihvatanja tuđih mišljenja i želja. Toga nema sa mačo muškarcima. Njihova agresivnost, prepotentnost i bahatost nas odbijaju kao šamari. Njihovo hvaljenje, drskost i preterani ponos nas izbace iz takta. Njihova sloboda u svemu, smatranje da je žena samo njegova i ničija više nas istovremeno i pale i gase.

Čak i ako neka žena uspe da pripitomi nekoga od nih, sasvim je sigurno da mu ona neće biti jedina.

Ipak, kao što u svakom lošem danu ima i nešto dobro, ne možemo tvrditi da baš ništa ne valja kod mačo muškaraca. Njihova prednost je njihova direktnost, odlučnost i to što umeju da stanu uvek u odbranu žene koja je sa njima. U njima žene vide zaštitnika pored kojeg im baš niko ništa ne može. Ženama odgovara da nekada neko brine i rešava njihovu brigu. Ali, da li je to dovoljno za zdrav i lep odnos sa nekim?

Žene znaju da nije.

Vraćamo se na početak i na pitanje kako žene vide mačo muškarce? Odgovor je krajnje jednostavan: Imamo pametnije stvari od toga da vas gledamo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Šta žene misle o mačo muškarcima?

 1. Pitanje za autorku teksta: Da li znate ko je prvi lik sa slike ili ste samo ukucali “Macho Man” pa vam izbacili sliku Randy Savage-a?

  Pitam zbog ovoga: “Iako se čini da za ovakve muškarce treba da koristimo naziv kao što je seljačina, oni se kroz istoriju nazivaju mačo muškarcima.”

  Randy Savage je jedan od retkih pravih macho likova, ostali su uglavnom ili budale ili seljačine (a često oba), evo jednog iskrenog intervjua sa Rendijem gde može da se uoči razlika između ovih na prvi pogled sličnih pojmova http://www.youtube.com/watch?v=2yMuoAIiz4Q

  A na zadnjoj slici je Nikojaj Valujev koji je ovde pretpostavljam samo zbog svog robusnog izgleda, pošto je normalan kao ličnost (bar po onome što se može videti iz intervjua ne deluje ni kao macho ni kao seljačina).

  • Autorka teksta nije opremala tekst, a mi znamo ko je čovek (Randy Savage) i baš nam se lepo uklopio u opremu teksta.

  • Dragi Filipe, slike na biram ja (autorka).
   Takodje sam sigurna da onaj ko je stavio sliku nije imao nameru da bilo koga uvredi.
   Tebi hvala na odlicnom zapazanju 😀