Prosize kapsule

Policija elektronsku cigaretu protumačila kao terorizam (VIDEO)

Britanska policija izvršila je prepad na autobus u kome je iz jedne torbe pokuljala para iz elektronske cigarete.Policija je mislila da je u pitanju teroristički akt.

Policija je saopštila da su navodi o sumnjivoj aktivnosti u autobusu, zbog kojih je zatvoren deo autoputa M6, bili neosnovani i da je uzrok cele zabune bila elektronska cigareta. Policija je od jednog civila primila informaciju da iz jedne torbe u autobusu izlazi para.

Policija je evakuisala putnike autobusa, a timovi za demontiranje bombi, desetine vozila vatrogasne službe i hitne pomoći došli su na deo autoputa 116 kilometara od Londona, u centralnom delu Engleske.

Istragom je utvrđeno da je u pitanju bila elektronska cigareta, da je mesto bezbedno i da niko nije priveden. Na snimcima iz aviona videli su se putnici kako sede na zemlji raspoređeni da sede odvojeno.

Naokolo su bili policijski psi a neko u zaštitnom odelu viđen je kako ulazi u autobus i pretražuje ga uz pomoć baterijske lampe. Kompanija Megabas potvrdila je da je sarađivala sa policijom u pogledu “tvrdnji iskazanih protiv jedndog putnika” u jednom od svojih autobusa koji je iz Prestona putovao u London.

Pozvavši se na neindetifikovane izvore, britanski javni servis Bi-Bi-Si objavio je da je jedan od putnika sipao supstancu u kutiju što je izazvalo dim.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.