Prosize kapsule

Windows 8 za šaku dolara

Krajem godine stižu nam novi Windows operativni sistem, a mnoge korisnike – pogotovo one sa većim brojem uređaja koje žele nadograditi – muči cena prelaza na Windows koji će obeležiti celu kompaniju i ekosistem Windows-a. Ali, kako stoje stvari, cena nadogradnje neće biti tako strašna.

Korisnici Windows-a 7 najlakše će nadograditi sisteme na nov Windows 8 bez gubitka podataka ili postavki. Vlasnici Viste zadovoljiće se spremanjem podataka i postavki, dok će vlasnici XP-a biti uskraćeni za sve osim prenosa podataka (ličnih, dakle verovatno User foldera). Sama nadogradnja biće bezbolna zbog nove aplikacije za nadogradnju.

Nadogradnja na jednostavan način isključuje samo prelaz na drugačiju platformu, 32 na 64 bita ili obrnuto. U tom slučaju potrebna je puna instalacija. nadogradnje će takođe biti ponuđene u skladu sa paketima pa će tako vlasnici Windows-a Professional ili Ultimate moći nadograditi na Windowse 8 Pro, a ne na Windowse 8.

Cena Windows 8 Pro nadogradnje iznosiće tek 40 američkih dolara, što će nadamo se, adekvatno biti preneseno i na domaće tržište. U slobodnoj prodaji, Windows 8 Pro će u promotivnom razdoblju koštati 70 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.