Prosize kapsule

Dinara postala Atrix HD

Iako Motorolini smart telefoni nisu posebno popularni van američkog tržišta, kod novog modela zaintrigiralo nas je kodno ime – Dinara. Da li možda neko sa naših prostora poreklom sa Dinare odaje na ovaj način počast rodnoj grudi ili je Dinara izraz za nešto drugi, zaista ne znamo, ali činjenica je da novi Motorolin pulen izgleda doista dobro.

Dinara će na tržištu biti inkarniran kao Atrix HD, a prva će ga u ponudi imati američka mreža AT&T. Uređaj u smislu dizajna sledi Motoroline smernice, pa mu je gornji deo u kojem se nalazi 8-megapikselna kamera malo zadebljan, a poleđina zaštićena oklopom od karbonskih vlakana. Za prikaz se brine 4,5-inčni HD ekran opremljen ColorBoost tehnologijom (nije pojašnjeno koja je svrha iste), a iznad njega se nalazi 1,3-megapikselna prednja kamera.

U uređaju je dvojezgrični 1,5-gigahercni procesor (verovatno Snapdragon), gigabajt radne memorije, 8 gigabajta flash memorije (proširive putem microSD kartice) kao i baterija kapaciteta 1.780 mAh. Mnogima će se svidjeti i to što je Atrix HD robusniji od prosečnog smart telefona budući da je otporan na prskanje vodom. Što se tiče softvera, tu je blago prilagođeni Android Ice Cream Sandwich.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.